zondag 23 januari 2011



Zijn favoriete overhemd

Er hangen van die overhemden in de kast die Bob, mijn man, niet meer aan mag.
De boorden zijn versleten, etc … We gaan niet zeuren en ruim ze gewoon op, liefst zo dat hij het niet ziet. Deze keer lukte het mij niet en zijn reactie deed mij besluiten om met zijn lievelingshemden iets in de gedachte van Cradle to Cradle te gaan doen.
Ik ga er kussens van maken en gebruik de knoopsluiting voor de sluiting van het hoesje, de borstzakken zet ik er weer op, de merkjes naai ik er op als versiering en probeer op ieder kussenhoesje een zakje te zetten, daarin doe ik een briefje met een “I love you” tekst.
Uit een jeans overhemd, haalde ik vier kussenhoesjes. De grootste deed ik om een kussenvulling van Zeeman en de andere vulde ik met een losse vulling van de Hema. 


Bob was verrast en is alleen bang dat nu nog veel meer overhemden uit zijn kast niet meer 
veilig zijn, als het aan mij ligt.
Posted by Picasa

zondag 9 januari 2011

Kweeperen

Kweeperen



Was 1 kilo kweeperen goed en borstel ze hard zodat de haartjes die op de schil zitten, verdwenen zijn. Snij de peren in stukjes, maar kom niet in het harde stuk bij het klokhuis, dat gebruiken we niet! De peren niet schillen. Doe alles in een flinke pan, voeg water toe. Zoveel dat de peren net onder water staan, iets minder mag ook. Breng dit aan de kook, laat het zeker 20 minuten doorkoken en roer af en toe. Prik in een stuk peer en haal ze van het vuur als het zacht aanvoelt. Laat het afkoelen.
Daarna met de staafmixer er een dikke moes van maken zonder stukjes.
Pan weer op het vuur en ongeveer een pond kristal suiker (ik gebruikte light suiker) toevoegen. Alles al roerende aan de kook brengen en zachtjes laten door koken, blijf wel roeren en let op want het kan spatten. Het is de bedoeling dat het nu inkookt tot een dikke jam. De kleur gaat nu ook veranderen, het wordt donkerder. Op een bakblik waarop we bakpapier hebben gelegd, storten we de hele dikke jam uit. Met een spatel of mes de massa glad strijken en laten afkoelen.
In blokjes snijden en het een paar dagen laten nadrogen op een warme plaats.
Deze blokjes kun je goed bewaren op een droge plaats.



Posted by Picasa

Atelier Route Texel 2010

Atelier Route Texel 2010



Drieluik Schapen in de duinen





Het was gezellig, druk, schapenwol verkocht en hopen jullie volgend jaar ook te zien.
Posted by Picasa

Villa Augustus


Villa Augustus


Mijn wens om een keer naar de kerstmarkt in Dordrecht te gaan,werd vervuld.
Er lag nog sneeuw en het oude Dort zag er prachtig uit. Ik wilde naar Freeken, de
zaadhandel, om alvast zaad voor de Citroen Verveine plantjes te kopen, helaas die
moet je stekken. 
Natuurlijk nog wat ander zaad gekocht, onder andere, het Heiligboontje.
De grote ijsbaan zag er uitnodigend uit en de warme Apfelstrudel en Gluhwein in een
oubollig cafe smaakte goed. Wel kwam ik tot de conclusie dat een kerstmarkt in Oosterend op Texel of de Kerstmarkten in Strassbourg meer voor 
herhaling in aanmerking komen.




Villa Augustus
Oranjelaan 7
3311DH Dordrecht
www.villa-augustus.nl

Op de terugweg besloten wij om langs Villa Augustus te rijden, nee niet er alleen maar
langs te rijden. Ja om er gezellig te gaan lunchen. Prachtig alles in de sneeuw, helaas was van de beroemde moestuin weinig te zien, behalve de preien en de spruiten. De garnalen kroketjes smaakte heerlijk en met het net uitgekomen Banketbakkers boek van Cees Holtkamp uit Amsterdam, dat ik van Anne Sophie uit Amsterdam cadeau kreeg, ga ik ze zelf maken en gaan ze lukken.
In villa Augustus kun je verder in het markt cafe te gek leuke dingen kopen zoals, oude terracotta bloempotjes en waterfluitjes, een herinnering uit mijn jeugd. Prachtige boeken en een winkel vol knollen en groenten. Ik kocht een kilo kweeperen en ga daar vruchten blokjes van maken, goed te bewaren en een bijzondere combi met een stukje Franse kaas.  

Posted by Picasa

Winter

Winter



Een sneeuwtaart van wel 35 cm



Kerst in de keuken



Eindelijk mogen mijn verzameling Kerstfiguren weer uit de kast





House of Hatten Kerstmannen





Deze engel maakte ik van papier maché



Posted by Picasa