zondag 17 juli 2011

Een nieuw product


Een nieuw product

Textiel stickers op A4 formaat, het is een dunne katoen met aan de achterkant een kleeflaag, afgedekt door een vel papier. Je tekent op de achterkant, knipt het figuurtje uit, haalt de papierlaag weg en drukt het op een ondergrond. 



Geen gerafel, geen spelden nodig, even onder de naaimachine en met de zigzagsteek naai je de applicatie vast.



Het handige van dit materiaal is dat het ook op andere ondergronden zoals, karton, hout, glas te plakken is en dat het super snel resultaat geeft.


Verder hebben we ook een rol met smalle stof, een soort sticker lint in de zelfde kwaliteit.
Met een rolletje rode ruit, heb ik een vogel slinger, een applicatie op een baby rompertje, een kinderkleerhangertje, een boekje en een doos gedecoreerd.




De combinatie met de stempels, vogeltjes en boompjes in pot, zijn uit een doos van Cavallini Papers & Co. 



De vlinders zijn silicone stempels van Elines Huis, zij heeft een leuk boek geschreven, uitgegeven bij Tirion. 
In het augustus nummer van At Home staat een leuk artikel over haar.

Ik vergeet nog te vermelden dat wij ook een aantal originele etiketten hebben om in je eigen gemaakte creaties te plakken. Ze zijn zo leuk dat je ze ook op dozen of boekjes kunt plakken.

zaterdag 2 juli 2011

Vurige sieraden


Vurige Sieraden

Het is inmiddels zomer en ik ben druk met het maken van sieraden voor de 
ZOMER-ZOUT EXPOSITIE in het BETHEL KERKJE op Texel. Deze ruimte wordt tot expositieruimte omgebouwd.
Ik ben begonnen met porseleinklei en heb daar hangers van gemaakt.



De eerste keer gebakken op duizend graden, daarna geglazuurd en opnieuw de oven in en nu op 1200 graden. Daarna gedecoreerd met goudluster en weer opnieuw de oven in op 550 graden. Gelukkig is er maar een mislukt. 
Een paar jaar geleden heb ik een workshop glas kralen maken gevolgd. Een warme aangelegenheid achter een heftige warme gas brander. Op mijn zoektocht naar een materiaal om van de losse porselein elementen een sieraad te maken, besloot ik mijn brander te installeren en ben ik aan de slag gegaan. 









Wat bijzonder is dat handelingen die je jaren niet hebt gedaan, al doende snel weer oppakt, alsof ik het gisteren nog deed. De combinatie van opaline, helder en ondoorzichtig wit glas, met de porseleinen hangers vind ik een van de sterkste.