maandag 13 juni 2011




Rabarbertaart


Giga grote planten staan er ieder jaar weer in de kleine moestuin. Ieder jaar bakken we weer taarten, dit jaar een combi van een recept van Peter en een idee van mij.


Rabarber schoonmaken en in stukjes van een halve centimeter snijden, het komt allemaal niet zo heel nauw.

Koekenpan op het vuur, grote klont roomboter er in en 3 eetlepels suiker.
Goed roeren, totdat het een licht bruine karamel is, dan de rabarber er bij doen, vaak voeg ik er ook een in stukjes gesneden appel aan toe. Blijf wel roeren.
Na 10 minuten is het wel goed en vul je er de bodem met opstaande rand mee, die je van een pak appeltaart mix hebt gemaakt. Ik gebruik altijd een pak waar je alleen water aan hoeft toe te voegen.


De oven had je al voorverwarmd, op 170 graden en je plaatst hem in het midden van de oven. In 30 minuten is hij wel goed, belangrijk is dat de bodem gaar is. 
De bodem mag best dik en hard zijn, want het vocht uit de rabarber trekt er dan in. Zet de oven nog niet uit.


Misschien heb je nog een zak marshmallows open liggen, het leek me een goed idee om die op de taart te leggen, knipte ze wel door. Terug in de oven en even kort onder de gril, op een niet te hoge stand 120 graden en er vooral bij blijven en opletten dat ze niet verbranden.

THEE ZETTEN EN GENIETEN VAN EEN WARME PUNT RABARBARTAART

Geen opmerkingen:

Een reactie posten